ONZE DIGITALE
KRACHT,
UW GEMAK
HIGH TECH, HIGH TOUCH.

ONZE VISIE OP DIGITAAL & MENSENTAAL

Ondernemend sinds 1969

Innovatief ondernemen zit Olympia in het bloed. Begonnen als een van de eerste uitzendorganisaties in Nederland, helpen we al ruim 45 jaar flexibele arbeid te vernieuwen en te professionaliseren. Daarbij deinzen we niet terug voor ondernemende ideeën of nieuwe technologieën. Altijd op zoek hoe wij u nog beter van dienst kunnen zijn.
Nu: internetorganisatie met personal touch
Baanbrekend was de introductie van onze franchiseformule. En nog steeds zijn we het enige grote landelijke uitzendbureau dat werkt met lokale Ondernemers. Maar we zijn ons blijven vernieuwen en geëvolueerd tot wat we nu zijn: een landelijk internetbedrijf met een database van meer dan 750.000 kandidaten, met lokale vestigingen en Ondernemers met kennis van de lokale arbeidsmarkt.

Digitaal en mensentaal, landelijk en lokaal

Wij combineren onze unieke landelijke en lokale online wervingskracht met slim gedigitaliseerde bedrijfsvoering en datagedreven processen. Zo creëren we extra tijd om u en onze kandidaten onderscheidende persoonlijke aandacht te kunnen geven.
‘High Tech, High Touch’ noemen we dat. De kracht van persoonlijk vakmanschap en advies binnen een optimaal gedigitaliseerde omgeving. Dat is de basis van ons èn uw succes. En ook die basis zullen we blijven vernieuwen.

JARENLANGE ERVARING + SLIMME TECHNOLOGIE.

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

Hoge
leverbetrouw-
baarheid
Hoge leverings-
snelheid
Aanzienlijke
tijdwinst door
digitalisering van
administratieve
handelingen
Foutloze
administratieve
processen
Transparantie in
onze prestaties
Zorgeloos
zaken doen

1

Werven, testen en selecteren

2

Contractbeheer, instructie en certificatie-management

3

Workforce management: planning en tijdsregistratie

4

Facturatie

5

Rapportage & Managementinformatie

UW TEVREDENHEID, ONZE AMBITIE

Klanttevredenheid en klantgericht ondernemen staan binnen Olympia met stip op 1. Wij kijken continu hoe wij uw samenwerking met ons kunnen optimaliseren.

Uw customer journey

Tijdens die samenwerking doorloopt u diverse stappen. Wij zien die stappen als uw reis door onze organisatie, en noemen dat uw ‘customer journey’.

De stappen in die ‘customer journey’ zijn op hoofdlijnen:

1. Werven, testen en selecteren
2. Contractbeheer, instructie en certificatiemanagement
3. Workforce-management: planning en tijdsregistratie
4. Facturatie
5. Rapportage en managementinformatie

Snel, foutloos, zorgeloos

Bij elk van die stappen voelt u de waarde van onze meer dan 45 jaar lange ervaring en de kracht van onze automatisering en digitalisering. Het belangrijke traject van werven, testen en selecteren bijvoorbeeld verloopt door middel van online tools snel en doelgericht. En processen zoals tijdsregistratie, planning, facturatie en rapportages hebben we uiterst efficiënt en betrouwbaar ingericht. Daarnaast is onze dienstverlening en communicatie zoveel als mogelijk opgezet volgens het principe ‘any time, any place, any device’. Dat betekent dat u altijd en overal online en mobiel met ons in contact kunt komen

Slimmer proces, betere gesprekken

Maar we zijn niet snel tevreden. We focussen ons graag op uw uitdagingen en het beste antwoord daarop. Daarom dagen wij onszelf continu uit om onze dienstverlening in de customer journey nog gemakkelijker, effectiever en/of efficiënter te maken. Bijvoorbeeld door toepassing van de nieuwste technologieën. Zo werken we dag in en dag uit aan een nog betere klantbeleving. Want uw tevredenheid is onze ambitie.

VOOR EEN ZORGELOZE CUSTOMER JOURNEY: IRIS

1

Werven, testen en selecteren
Dit schema laat zien welke stappen wij in uw customer journey onderscheiden. In elke stap passen we specifieke technologie toe. De kracht daarvan is: al die technieken en applicaties staan in verbinding met elkaar. Gezamenlijk vormen de plug-in componenten zo één geïntegreerd platform dat een soepele work flow waarborgt.
Dit platform noemen we IRIS. Het werkt snel, nauwkeurig en is any time, any place, via any device
benaderbaar. Bovendien is IRIS makkelijk en snel koppelbaar met uw eigen BI-, ERP- of HRM-systeem. Dat is het gemak en de kracht van Olympia.

2

Contractbeheer,  instructie en certificatie-management

3

Workforce  management: planning en tijdsregistratie

4

Facturatie

5

Rapportage & Management-informatie

Rapportages

Management-
informatie

E-Facturatie

Forecasting

Planning

Tijds-
registratie
Contract-
beheer

E-Instructie

Certificatie-
management

Werven

Testen

Selecteren

1

Werven, testen en selecteren

WERVEN: SNEL EN UITERST EFFECTIEF
Vrijwel iedereen die werk zoekt, doet dat tegenwoordig online. Degene die straks mogelijk bij u werkt, kijkt op smartphone, tablet, laptop of desktop wat er zoal aangeboden wordt. Als die zoektocht wordt gestart door iemand die perfect bij u past, is het dus zaak dat hij of zij uw aanbod makkelijk vindt. Wij realiseren dat voor u. Daarnaast benaderen wij geschikte kandidaten ook pro-actief met uw aanbod.

Olympia. Expert in datagedreven e-recruitment

Wij hanteren graag het motto: ‘Als wij de kandidaat niet kunnen vinden, bestaat die niet’. Vanuit ons IRIS platform zoeken we breder en dieper in off- en online cv-databases en zorgen we dat uw vacature online optimaal vindbaar is. Onze aanpak onderscheidt zich door onze unieke jobmarketing
aanpak.

Onze jobmarketing in 3 stappen:

1. Olympia Arbeidsmarktscan
2. Doelgroep-specifiek wervingsplan
3. Olympia Wervingscockpit.

1

Werven, testen en selecteren

Olympia Arbeidsmarktscan

Door data-analyse doorgronden we de samenstelling van lokale arbeidsmarkten. Deze kennis wordt nog eens aangevuld door de lokale kennis van onze Ondernemers en intercedenten. Op basis van uw functieprofielen en uw bedrijfscultuur bepalen we op welke doelgroepen we ons gaan richten. We weten exact van mogelijke kandidaten wat hun online zoekgedrag is, we kennen hun switchgedrag en belangrijke criteria als reisbereidheid. Deze informatie zetten we overzichtelijk bij elkaar in de Olympia Arbeidsmarktscan.

Doelgroep-specifiek wervingsplan

Op basis van de arbeidsmarktscan stellen we het wervingsplan op. Bij het vinden van de juiste kandidaat kunnen we een heel scala aan online en offline middelen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan: onze eigen database, externe databases, olympia.nl met meer dan 1,5 miljoen unieke bezoekers per jaar, een groot netwerk van overige online kanalen, SEA-campagnes, social media, posters en meer. Omdat we de prestaties van de wervingskanalen continu meten, kunnen we de wervingskanalenmix heel specifiek afstemmen op de doelgroep en de wervingsregio.

Olympia Wervingscockpit

We monitoren continu het effect van onze wervingsinspanningen en kunnen daardoor ook direct bijsturen waar nodig. Onze wervingsfunnel bestaat uit zeven Kritische Recruitment Indicatoren. Door het continue inzicht in deze funnel kunnen we garanderen dat we altijd de juiste aantallen kandidaten op het juiste moment voor u beschikbaar hebben.

Doelgroep-specifiek wervingsplan

Nieuwsbrief

Brochures

Posters

Het
werkwoord

Kritische Recruitment Indicatoren

1

Werven, testen en selecteren

Olympia best online vindbare uitzendbureau

Olympia is online de meest zichtbare uitzendorganisatie van Nederland voor iedereen die zoekt naar een uitzendbureua in zijn of haar omgeving. Onze lokale uitzendbureaus staan standaard in de top van (onbetaalde) zoekresultaten. Kandidaten die op zoek gaan naar een lokaal uitzendbureau op Google komen landelijk Olympia het meeste tegen. Bijna altijd wordt ‘uitzendbureau’ in combinatie met ‘plaatsnaam’ gebruikt. Olympia richt zich er op om zoveel mogelijk landelijk op pagina 1 van Google zoekresultaten te worden getoond, prominent met local search plattegrond en contactgegevens. Zo is Olympia optimaal zichtbaar voor haar kandidaten en inleners, dankzij een uitgekiende Local Search Engine Optimisation tactiek.

1

Werven, testen en selecteren

TESTEN: VOOR NOG MEER ZEKERHEID
Doordat we continu onze online kanalen open hebben staan, hebben we van 750.000 kandidaten enorm veel relevante data. Die matchen we met uw wensen en het kandidaatprofiel. Zo kijken we niet alleen naar criteria als opleiding en ervaring, maar ook naar reisbereidheid, motivatie, competenties en talent.

Online testen

Daarnaast kunnen we kandidaten ook aanvullend screenen. Dat doen we met onze uitgebreide en hoogwaardige testfunctionaliteiten die binnen ons IRIS platform beschikbaar zijn. Hiermee kunnen we kandidaten nader toetsen op kennis, vaardigheden, competenties, persoonlijkheid en hun match met uw bedrijfscultuur. We maken daarbij ook gebruik van de nieuwste en meest betrouwbare testtechnologieën zoals gamificatie & simulatie. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om de tests af te nemen en te beoordelen.
Ook is het mogelijk dat we specifieke vacatures, bijvoorbeeld contact center functies, koppelen aan specifieke tests. De testresultaten komen dan gelijktijdig met de sollicitatie bij ons binnen. Daardoor kunnen we direct zien of de sollicitant de competenties en vaardigheden bezit om de vacatures goed te kunnen vervullen. Zo selecteren we snel en doeltreffend de beste kandidaten voor u.

Onze online tests hebben aanzienlijke voordelen voor u:

Snel de juiste medewerker vanuit een pool van gekwalificeerde kandidaten in onze database beschikbaar hebben. Dit zowel voor tijdelijk – als vast werk
Een betere ‘fit’ tussen kandidaat, functie en uw organisatie(cultuur)
Extra handvatten voor de beste begeleiding en/of ontwikkeling van de kandidaat
Lagere kosten door lager personeelsverloop

1

Werven, testen en selecteren

INTELLIGENT & HIGH TOUCH MATCHEN EN SELECTEREN
Door ons efficiënte, digitale wervingsproces beschikken we over een eigen database met meer dan 750.000 kandidaten. Bovendien hebben we toegang tot vele externe online CV-databases, met daarin nog eens honderdduizenden kandidaten. Met geavanceerde data-analyse en dankzij slimme geautomatiseerde matchingstechnologie kunnen we snel de juiste kandidaat traceren. 
We beschouwen deze slimme matchingstechnologie en data-systemen als essentieel, maar niet als zaligmakend. Het goed werven en matchen van vacatures en kandidaten vraagt ook om menselijke intuïtie, mensenkennis, inschattingsvermogen. Daarom vervullen de Ondernemers en de intercedenten bij onze lokale vestigingen een sleutelrol. Door persoonlijke gesprekken krijgt een digitaal kandidaatprofiel absoluut meerwaarde. Door onze unieke mix van High Tech en High Touch selecteren we snel de juiste kandidaten voor u.
Onze manier van werven, testen en selecteren heeft veel voordelen voor u:
Snel
De juiste kandidaten
In de juiste aantallen
Op het juiste moment
U bent verzekerd van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid
U optimaliseert uw personeelsinzet en de hiermee samenhangende kosten. U vergroot daarmee uw concurentie doordat uw organisatie en de kosten mee bewegen met wisselende (markt)omstandigheden.

2

Contractbeheer, instructie en certificatiemanagement

CONTRACTEN, DIPLOMA’S
EN CERTIFICERINGEN ONLINE MANAGEN

Contractbeheer

Nadat de match gemaakt is, mag een medewerker van rechtswege pas bij u aan de slag als hij of zij een arbeidsovereenkomst ondertekend heeft. Wij hebben dit ondertekenproces met goedkeuring van de Belastingdienst gedigitaliseerd en daarmee sterk versneld en vereenvoudigd. De opdrachtbevestiging en de inleenovereenkomst sturen we direct digitaal vanuit ons IRIS platform naar u. De arbeidsovereenkomst sturen we naar uw nieuwe medewerker. Na elektronische ondertekening worden de documenten automatisch online gearchiveerd.
E-certificatie:
direct inzicht in de kwalificering van uw medewerkers
Voor veel functies zijn de juiste diploma’s en certificeringen wettelijk verplicht of in het bedrijf voorgeschreven. Het is dus essentieel dat daar geen onduidelijkheid over bestaat. In de Olympia online certificatie-applicatie registreren, valideren en beheren we diploma’s en certificaten. We toetsen de echtheid en geldigheid van diploma’s en certificaten en waar nodig zorgen we tijdig voor (her)certificering. Via onze online certificatie-applicatie kunt u snel en gemakkelijk controleren of uw vaste en flexmedewerkers aan de wettelijke en bedrijfsrichtlijnen voldoen.
Digitaal contract- en certificatiebeheer heeft veel voordelen voor u:
Eenvoudige en snelle werkwijze
Alle contracten- & certificatie online beschikbaar
Compliant met wetgeving en uw bedrijfsrichtlijnen
Milieuvriendelijk, want papierloos.

2

Contractbeheer, instructie en certificatiemanagement

E-INSTRUCTIE:
MINIMALE INWERKTIJD,
MAXIMALE VEILIGHEID
Vaak kunnen medewerkers pas echt goed aan het werk als ze eerst de nodige instructies hebben gehad. Die instructies kunnen gaan over veiligheid, procedures, huisregels en andere relevante informatie. Deze instructies bieden we digitaal aan nieuwe medewerkers aan.
De e-instructies zijn geheel naar uw wens in te richten: denk aan specifieke vragen, foto’s, meerkeuzevragen.
De nieuwe medewerker doorloopt de instructies op een desktop, laptop, tablet of smartphone. Daarna volgt een test, ook weer digitaal. Met de rapportagetool is steeds te zien wanneer de test aan een nieuwe medewerker is aangeboden, wanneer de test is gestart, voltooid en met welk eindresultaat.

E-instructie heeft de volgende voordelen voor u:

Kortere inwerktijd van nieuwe medewerkers, vast en tijdelijk
Borging van noodzakelijke veiligheidsniveau op de werkvloer
Aanzienlijke tijdsbesparing voor uw medewerkers
Compliant met uw bedrijfsrichtlijnen
Milieuvriendelijk, want papierloos.

3

Workforce management: planning en tijdsregistratie

WORKFORCE MANAGEMENT:
TOTAAL DIGITAAL, COMPLETE CONTROLE EN OVERICHT
Uw nieuwe medewerker is helemaal gereed om daadwerkelijk actief en productief te worden.

Nu worden de volgende functionaliteiten binnen IRIS relevant:

Automatische personeel forecasting
Planning
Tijdregistratie (mobiel of met badge-lezer)
Wijzigingen in de planning worden direct digitaal gecommuniceerd met de medewerkers. Omdat de functionaliteiten voor planning, tijdregistratie en communicatie gekoppeld zijn aan onze matching-, verloning- en facturatieprocessen, is de snelheid maximaal en de kans op fouten minimaal.

Compatible met uw ERP- en HRM-systemen

Het Olympia IRIS platform is snel en eenvoudig te integreren met uw bestaande BI-, ERP- en HRM-systemen. We gebruiken hiervoor de IT-standaard die gebruikelijk is binnen de uitzendbranche. Zodoende hoeft u geen aanpassingen te doen aan uw interne systemen en processen.

3

Workforce management: planning en tijdsregistratie

Ons Workforce Management heeft veel voordelen voor u:

Altijd de meest optimale planning
24/7 online real time inzicht in de planning van uw medewerkers
Online planning-rapportages inzichtelijk voor uw organisatie/locaties/afdelingen
Sneller proces met minder fouten, door automatische koppelingen
Tijdsbesparing
Nauwelijks herstelkosten, minder controles en correcties
Ver vooruit plannen
De applicatie zoekt bij verlof of ziekte direct de beste vervanger en informeert deze en de planner
Snel en eenvoudig te koppelen met uw BI-, ERP & HRM systemen
Geen aanpassing aan uw interne systemen of processen noodzakelijk
Milieuvriendelijk, want papierbesparing.

4

Facturatie

DIGITAAL FACTUREREN:
SNEL EN BETROUWBAAR
Ook de facturatie verloopt vanuit het Olympia IRIS platform. U ontvangt de facturen op de door u gewenste manier. In PDF-, XML-, CSV- of Excel-file.
Onze facturatie-functionaliteit is naadloos geïntegreerd met de andere applicaties binnen het IRIS platform zoals planning en tijdsregistratie. Hierdoor kunnen we snel factureren en is de foutkans minimaal. Bovendien hoeft u de factuur niet handmatig in uw systeem in te voeren. Dat scheelt u tijd, en mogelijke invoerfouten en herstelkosten.

Voor u heeft digitaal factureren aanzienlijke voordelen:

Snel en betrouwbaar
Sluit direct aan op uw bedrijfsproces
Bespaart u invoertijd & voorkomt invoerfouten en herstelkosten
Milieuvriendelijke werkwijze, bespaart papier.

5

Rapportage & Managementinformatie

RAPPORTAGE & MANAGEMENTINFORMATIE
De rapportage-functionaliteit binnen ons IRIS platform maakt de online dienstverlening compleet. U heeft online toegang tot wekelijkse apportages. De belangrijkste managementinformatie vindt u in een overzichtelijk dashboard met relevante grafieken. Die informatie is zo 24/7 beschikbaar.
U krijgt waardevolle managementinformatie over o.a. aantal afgenomen uren, kosten en planningen. De rapportages zijn toegankelijk voor alle door uw organisatie geautoriseerde medewerkers via hun desktop, laptop, smartphone of tablet.
Op basis van de inzichten die volgen uit de rapportages stellen we verbeterprogramma’s op voor vergroting van de productiviteit of voor kostenbesparingen.
Onze online managementrapportage heeft veel voordelen voor u:
Overzichtelijke rapportages
24/7 beschikbaar
Transparant inzicht in onze performance bij uw organisatie
Een stevige basis voor verbeterprogramma’s voor vergroting van de productiviteit of voor kostenbesparingen.

5

Rapportage & Management-informatie
OLYMPIA INFORMATIE EN COMMUNICATIE BINNEN HANDBEREIK
Het IRIS platform maakt het ook mogelijk dat u belangrijke Olympia informatie en communicatie altijd onder handbereik hebt. Dit doen we via 1 Olympia app die toegang geeft tot de diverse functionaliteiten van ons IRIS platform. Voor u, maar ook voor onze kandidaten.
Hiermee kunnen wij u en onze kandidaten informeren. Via berichtenverkeer kunnen we ook met behulp van de app communiceren. Hiermee versnellen we de communicatie met onze uitzendkrachten enorm.
De app biedt 24/7 online toegang tot belangrijke informatie, zoals:
Vacatures
Training & Instructie
Planning
Tijdregistratie
Ziektemelding
Verlofaanvraag
Salaris en loonstroken
Algemene pushberichten
Contactgegevens etc.

Wel zo praktisch.

Of neem contact op met uw Olympia-contactpersoon.
# bezoekers
per wevingskanaal
# sollicitanten
die voldoen
aan functie-eisen
per kanaal
# kandidaatinterviews
bij klant
# kandidaten
die we aan werk
geholpen hebben
per kanaal
# sollicitaties
per kanaal
# kandidaatinterviews
per kanaal
# offertes
per kanaal

TERUG NAAR BOVEN

WERVEN, TESTEN EN SELECTEREN

CONTRACTBEHEER, INSTRUCTIE EN CERTIFICATIEMANAGEMENT

CONTRACTBEHEER, INSTRUCTIE EN CERTIFICATIEMANAGEMENT

WORKFORCE MANAGEMENT

RAPPORTAGE & MANAGEMENTINFORMATIE

RAPPORTAGE & MANAGEMENTINFORMATIE

FACTURATIE

Olympia heeft het grootste bereik op zoekopdrachten 'plaats + uitzendbureau in Netherland'

Olympia is op Google het

beste zichtbaar

van alle uitzendbureaus